Marathon van Amsterdam: Nu al op de helft

Marathon van Amsterdam: Nu al op de helft

De 2de trainingsweek is ook al weer voorbij. In totaal heb ik deze week 40 kilometer gelopen en dat is 7 kilometer meer als de week er voor. Dus er zit tot nu toe nog een mooie opbouw in. Ik heb er na deze week al wat meer vertrouwen in gekregen dat ik het onder de 3 uur zou kunnen lopen. Mijn lange afstandsloop was afgelopen zondag een halve marathon lang dus zou ik in principe op de helft zitten. Nu nog de 2de helft van de marathon gaan trainen en ik kan van start op 21 oktober. De lange duurloop ging precies op het tempo als dat ik van plan was om te lopen ik had nog wel langer door gekund maar het is natuurlijk belangrijk om het wel rustig op te bouwen.

Het eerste rondje was dit keer 5,5 kilometer omdat ik na de lange duurloop nog een beetje vermoeid was. Dus dit was meer een herstelloopje. Op een rustig tempo heb ik proberen te lopen en dat is redelijk gelukt. Ik moet hier heel erg op letten dat ik me niet voorbij ga lopen en elke keer als ik ga lopen mijzelf wil verbeteren. Ik moet ook tijd nemen om te herstellen en te rusten. Wel wat sneller dan deze loop want dit keer was het pas op woensdag terwijl ik op zondag nog een lang stuk had gelopen. Dit zou eigenlijk de dag erna moeten of een dag met volledige rust er tussen en daarna weer beginnen.

Ik wil wel proberen wat verschillende trainingen te gaan doen en daarom had ik op de donderdag een paar tempoloopjes gedaan. Achter ons huis heb je een rondje van 500 meter en daar heb ik 5 rondjes gelopen op een stevig tempo. Voor de tijd 1 rondje inlopen en na die 5 rondjes nog ongeveer 4 kilometer uitgelopen. Dit was een lekkere training op tempo. Hij was niet zo lang maar na afloop was ik best wel kapot. Maar op een andere manier dan dat je 1,5 uur achter elkaar hetzelfde tempo aan het lopen bent.

Dat was namelijk de laatste echte training. Na deze training heb ik op vrijdag nog weer een rustige uitlooptraining gedaan waarna ik op zondag de echte lange duurloop weer ging doen. Ik had een mooi rondje waar ik toch dicht bij huis bleef dat als ik echt niet meer door kon altijd kon afsnijden en binnen 10 minuutjes weer naar huis kon wandelen. Maar het ging super lekker en ik was zonder dat ik het wist zo 21 kilometer verder. Ik heb 1,5 uur rustig maar toch stevig doorgelopen. Ik had wel sneller gekund maar dat was op dit moment niet nodig. Ik kwam aan het einde dus precies op 4,15 per kilometer uit dus had ik mooi het tempo van mijn marathon te pakken.

Ik heb nog 2 maanden te gaan om die 2de 21 kilometer te gaan lopen. Deze week ga ik weer proberen om iets meer dan 40 kilometer in totaal te lopen waarbij 1 lange duurloop van minimaal 1 uur en 45 minuten, denk ik. Ik zie het de komende week allemaal wel weer en ga gewoon weer lekker lopen. Ik ben in ieder geval tevreden met wat ik de afgelopen week allemaal heb kunnen doen. Zo moet ik dat proberen elke keer weer verder uit te bouwen zodat ik de marathon in ieder geval uit kan lopen. Of ik dat dan ook binnen de 3 uur zal kunnen gaan doen zie ik tegen die tijd wel weer.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.