Voetbal: #Het loopt nog niet.

Voetbal: #Het loopt nog niet.

Na de stadsderby tegen DZOH was het afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen NEC Delfzijl. Afgelopen week zat ik de hele week in Praag dus is het er niet van gekomen om op de dinsdag en donderdag naar de training te komen. De wedstrijd tegen DZOH was ook niet in mijn koude kleren gaan zitten want ik was dus gewisseld. Ik ben gelijk naar die maandag naar de fysio gegaan en die constateerde een gekneusde zwevende rib. Dat was nogal verrot en kon alleen herstellen door rust te nemen. Dus wat dat betreft, kwam het dus wel weer goed uit om een paar dagen rust te nemen. Maar ik zou vrijdag wel weer terug vliegen en dus op zaterdag wel aanwezig zijn.

IMG_6485.JPG

De fysio had geprobeerd om een stukje onder de rib in te tapen om een beetje ondersteuning te krijgen. Maar helaas ging dat er na 2 keer douchen af en was ik het rolletje tape wat ik mee had gekregen vergeten mee te nemen naar Praag. Dus moest ik rustig aan doen in Praag en heb ik de hele week rustig aan gedaan en dus helaas ook geen gekke dingen. Vrijdag zou ik weer terug komen en kreeg ik een appje van de trainer of ik vrijdag middag even zou kunnen trainen en kijken hoe het zou gaan. Ik was vrijdagmiddag op tijd thuis dus kon ik dat wel wachten en zo stond ik dus op vrijdagmiddag alleen met de trainer op het trainingsveld van sc Erica.

Hier hebben we een korte warming up gedaan, wat sprintjes getrokken, ballen gepasst en geschoten op de goal om te kijken of ik nog last zou hebben van de rib. Ik voelde het tijdens de korte training wel maar het was niet zo hinderlijk als de zaterdag er voor. Het voelde allemaal wel oké dus kon ik de zaterdag gewoon spelen. Voor de wedstrijd heb ik nog een ibuprofen genomen en is het stukje onder mijn rib nog weer ingetapet. Met de warming up moest ik een beetje op gang komen maar wou het, toen het lichaam eenmaal warm was, prima en kon ik lekker spelen.

IMG_6486.JPG

We begonnen de wedstrijd dan ook best wel goed en kwamen via een goal van mij dan ook snel op 1-0. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam voor en de bal viel na de kluts voor mijn voeten, nam hem aan en schoot vanaf 11 meter de bal met links in de verre hoek. Dit gebeurde al in de 2de minuut waarna je zou denken dat het een makkelijke middag zou worden maar dat viel behoorlijk tegen. Delfzijl heeft een goede ploeg met allemaal rappe gasten waar we het naarmate de wedstrijd vorderde steeds lastiger mee kregen. Op een gegeven moment na een 20 minuten scoorde de tegenstander dan ook de 1-1 en was onze snelle voorsprong verdwenen. En kort voor rust viel tot overmaat van ramp ook nog de 1-2. Mijn man zette voor en werd door de spits binnen getikt. Dat was even behoorlijk balen.

Het was in de rust dus niet heel gezellig. Het liep eigenlijk de hele eerste helft voor geen meter en kwamen verder tot weinig kansen. Ik had zelf nog de 2-2 moeten maken maar raakte hem volledig verkeerd en ging in plaats van naar de goal van de tegenstander richting onze eigen goal. De 2de helft zouden we ze vanaf het begin vastzetten en ze niet meer aan het voetballen laten. Aan het begin lukte dit ook wel maar dan moet je ook zorgen dat je voorin een doelpuntje gaat maken. En dat lukt dan weer niet, we kwamen niet echt tot een fatsoenlijke aanval over de flanken en je kunt niet een hele tijd zo spelen. Achterin sta je namelijk 1 tegen 1 en hoeft dus maar een foutje te maken en er ligt er 1 in het mandje.

IMG_6487.JPG

Dit gebeurde dus ook. Rond de 70ste minuut probeerde iemand van ons de bal weg te werken maar miste hem volledig waarna de tegenstander richting de goal ging, de bal terug legde en zijn medespeler de 1-3 binnen schoot. Behoorlijk balen en deze klap kwamen we ook niet meer te boven. We probeerden het wel maar het lukte gewoon niet meer. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde en gebeurde er verder weinig spectaculaire gebeurtenissen. Gelukkig voor het publiek was het mooi weer langs de kant want van het voetbal kregen ze het in ieder geval niet warm. Deze week weer hard trainen en op naar Groningen, de uitwedstrijd tegen Groen-Geel.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.