Voetbal: Een overwinning op het laatste moment.

Na 3 weken stil te hebben gestaan in de competitie was het eindelijk weer eens tijd om wedstrijden te gaan voetballen. Het begon afgelopen week al op dinsdagavond toen we een bekerwedstrijd moesten spelen in Dokkum en afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen SV Nieuw Leusen. De afgelopen weken hebben we niet lekker kunnen trainen of spelen op het veld of kunstgras en hebben ons zo goed als het kon voorbereid op wedstrijden die eventueel gespeeld zouden gaan worden. Na dat de beker wedstrijd al een keer was afgelast en verplaatst moest het er afgelopen dinsdag dan toch echt van komen en zaten we om half 6 in bus onderweg naar Be Quick Dokkum. De wedstrijd zou om 8 uur gespeeld worden dus waren we zat op tijd om ons goed voor te kunnen bereiden op de wedstrijd. Het is altijd wel haasten om van het werk naar huis en dan op de club te komen maar het was deze avond allemaal prima gelukt.

Een lekker bakje eten voor onderweg.

De wedstrijd tegen Dokkum daarentegen lukte wat minder. We begonnen nog wel goed aan de wedstrijd en kregen een paar goede kansen op de openingstreffer. Helaas maakte we deze niet en vloog de bal plots aan bij ons in het netje. Het was echt een wereldgoal, de man stond aan de linkerkant van het veld en wou volgens mij een voorzet geven. Hij vloog over hun spits en onze keeper heen en knalde via de binnenkant van de paal de goal in. Echt balen dat je op deze manier dan de 1-0 tegen krijgt. We probeerden weer verder te voetballen gingen redelijk gelijk op maar door 2 fouten vlogen er voor de rust nog 2 doelpunten in. Het is ontzettend zuur dat je op deze manier dan bij de rust met 3-0 achter staat. Je hebt het gevoel dat je mee doet maar als je op het scorebord kijkt dan is het alsof je weg bent gespeeld. Je weet dat je de 2de helft dan snel moet gaan scoren wil je nog kans hebben om weer gelijk te maken. Als de goal snel valt dan zou het kunnen gebeuren maar eigenlijk is het ook weer hopen tegen beter weten in.

Een sfeervolle dinsdagavond in Dokkum.

Na de rust viel die goal dan ook niet. Ik had een levensgrote kans maar ook deze kon ik niet afmaken. Niet lang daarna viel ook de 4-0 binnen en was het over en sluiten. Het bekeravontuurtje zat er op en we konden weer terug naar Emmen. Rond de klok van half 1 lag ik in bed en konden we weer door naar de volgende wedstrijd. De competitiewedstrijd tegen SV Nieuwleusen stond op het programma en hier moesten toch wel een keer weer punten worden gepakt. De donderdagtraining deden we het iets rustiger aan omdat er best wel wat mensen met spierpijn waren, waaronder ik. Zo’n eerste wedstrijd na eigenlijk 3 weken stil te hebben gestaan gaat je niet in de koude kleren zitten dus is het belangrijk dat je zo goed mogelijk hersteld. De training begon wat stijfjes maar naarmate je wat warmer word dan kun je al wat meer beweging in je ledematen krijgen. Na de training ben ik door onze top-masseur nog even gemasseerd aan de bovenbenen en had ik een goed gevoel voor de wedstrijd van zaterdag.

Het was nog even de vraag of de wedstrijd door zou gaan maar uiteindelijk bleek het toch allemaal geen probleem. De vorst was uit de grond en het veld was een beetje sompig en dor geworden, wel goed genoeg om er op te gaan voetballen. Geen groene grasmat wel een mooie blauwe lucht en lekker temperatuurtje om te gaan voetballen. Voor de wedstrijd werd ik in het zonnetje gezet omdat de wedstrijd tegen NEC Delfzijl mijn 250ste wedstrijd was in het eerste van Drenthina. Het is grappig om de 250 te hebben gehaald maar voor mijzelf geeft het nou niet echt een speciaal gevoel. Ik ben eigenlijk gewoon altijd lekker aan het voetballen en ben zo tot 250 wedstrijden gekomen. Ik heb in die 250 wedstrijden mooie momenten mee gemaakt waaronder de wedstrijden waar ik speciaal een paar stukjes over heb geschreven. De nacompetitiewedstrijden met de finale tegen DZOH en tegen Barneveld waren een paar hoogtepunten.

Een felicitatie van de voorzitter voor het begin van de wedstrijd.

Maar verder met de wedstrijd tegen Nieuwleusen. Want die moest uiteindelijk ook gespeeld worden natuurlijk. We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen aan het begin van de wedstrijd gelijk al grote kansen om op voorsprong te komen. Helaas scoorden we hier niet uit en moesten we wachten op een penalty die gegeven werd om op een 1-0 voorsprong te komen. Na een half uur spelen maakten we een goede 2-0 en dachten we mooi kalmpjes aan de rust in te gaan. Helaas scoorde Nieuwleusen kort voor rust nog de 2-1 waardoor we het ons zelf toch nog weer lastig maakten. We konden niet goed om gaan met de ruimtes die ons gegeven werden en gingen er nogal zenuwachtig van voetballen. Brachten ons zelf in de problemen waardoor de tegenstander een paar keer probeerde om via een counter te scoren. Gelukkig voor ons speelden ze dat niet goed uit maar we waren gewaarschuwd voor de 2de helft.

Hierin begonnen we niet goed. We wisten nog steeds niet goed wat we moesten en leverden de bal te vaak onnodig in bij Nieuwleusen. Op een gegeven moment scoorden ze hier uit ook de gelijkmaker en konden we weer van voren af aan beginnen. We gingen wat meer variëren in spelen over de zijkanten, door het midden en een lange bal waardoor we de tegenstander wat meer konden verrassen. Na een lange bal die doorgekopt werd, kreeg ik de bal mee en kon ik alleen op de keeper af. Dat deed ik ook alleen net voordat ik de bal er in wou leggen werd ik achteruit getrokken. Een penalty zou je denken maar waarschijnlijk gaf deze scheidsrechter er maar 1 per wedstrijd. We gingen door en probeerden de winnende goal te forceren. Je moet natuurlijk wel punten pakken tegen de nummer laatst. We werden uiteindelijk beloont met een goal in de 87ste minuut. Precies op tijd en de 3 punten waren binnen. We scoorden even later in de 94ste minuut ook nog de 4-2 maar daar krijg je dan natuurlijk geen extra punten voor.

Zo dicht was ik bij een doelpunt deze wedstrijd.

We hadden de afstand naar beneden bewaard en zijn naar boven toe weer een plekje gestegen. Al met al een mooi weekend waarin we de eerste competitieoverwinning hebben gehaald van dit jaar. Hebben ons (na een 2-0 voorsprong te hebben verspeelt) goed gerevancheerd. Komende zaterdag staat Omlandia op ons te wachten in ten Boer. Een traditioneel zware tegenstander waar we het vaak lastig mee hebben. Behalve de laatste keer toen hebben we met 4-0 gewonnen. Dat zullen ze daar vast nog niet vergeten zijn en dit keer wel een goed resultaat tegen ons willen halen. We gaan deze week zoals gewoonlijk weer hard trainen en proberen zo goed als mogelijk klaar te zijn voor de wedstrijd. We gaan weer zien waar het schip strand. Misschien wel de 2de overwinning op rij. Wie zal het zeggen.