Voetbal: #de blik weer op voetbal

Voetbal: #de blik weer op voetbal

De afgelopen weken heb ik het best wel druk gehad naast het voetbal. Een huis wat er aan zat te komen en natuurlijk de halve marathon van Egmond aan Zee. Daardoor was mijn blik iets minder gericht op het voetbal en dat kon voor mijn gevoel ook wel even in deze winterstop. Maar als het trainen op het veld dan begint, is het ook wel weer lekker om hard te trainen op het veld. Er staan nog 15 wedstrijden op het programma en er is nog overal voor te spelen. We kunnen nog omhoog maar moeten eerst maar eens even ons zien veilig te spelen en weg te blijven van de onderste plaatsen. Daar hebben we ons de laatste wedstrijden van het seizoen geen dienst mee bewezen door die wedstrijden te verliezen.

img_7575.png
De zware dinsdagtraining.

De dinsdag na de halve marathon stond er weer een training op het programma. Ik had wat last van de kuitjes maar door een behandeling en na een goede warming up was dat al weer over. Dinsdags is zoals gewoonlijk de conditionele training en dat was deze dinsdag niet anders. Ik voelde me lekker had van tevoren dus wel wat last maar kon gewoon lekker trainen. We wonnen tijdens de korte partijen ook de onderlinge potjes dus geen vuiltje aan de lucht. Omdat ik 21 kilometer heb gelopen wil je daarna natuurlijk doen alsof je nergens last van hebt en dat had ik dinsdag tijdens het trainen ook niet. Ook de woensdag er na had ik nergens last van en dacht ik goed te herstellen.

img_7576.png
En de rustigere donderdagtraining.

Maar de donderdag voelde ik toch wel dat ik wat had gedaan. Ik was een beetje stijfjes morgens en was blij dat ik het op het werk er een beetje uit kon lopen. Savonds tijdens de training was het al weer een stuk beter en hebben we wat rustiger getraind. Het gevoel met de bal en het veld komt weer een beetje terug. En ook de korte sprintjes gaan weer lekker. We speelden zaterdag nog 1 oefenwedstrijd voor de eerste competitiewedstrijd tegen FC Klazienaveen. We moesten het opnemen tegen 5de klasser SC Angelslo. Deze club komt ook uit Emmen en het was een soort van derby. We hadden net als vorige week veel de bal maar in de eerste helft kwam er uit het balbezit weinig kansen. De 2de helft was het allemaal minder maar scoorden we wel 3 keer. Ik had 1 doelpunt en een assist op iemand. Verder was er weinig om enthousiast over te worden want we kregen ook nog 2 goals tegen. 3-2 winst maar genoeg om te verbeteren.

BB7K2659
Een foto, na een 4-2 overwinning. 

Helemaal voor aankomende zaterdag. De derby tegen Klazienaveen. Hier hebben we al vaak tegen gespeeld en eigenlijk nog nooit van verloren. Het zijn altijd mooie wedstrijden met veel publiek langs de kant. Regelmatig komt er een rode kaart voorbij of worden er dingen tegen je geschreeuwd door mensen langs de kant die je niet aan je kinderen zou vertellen. Eerder was het altijd tegen vv Klazienaveen maar nu die club is samengegaan met Zwartemeer is het FC Klazienaveen. Ik ben benieuwd of er rond deze wedstrijd tegen de FC nog steeds dezelfde sfeer hangt als tegen de vv. We gaan het zien de komende week, eerst maar even hard trainen en dan vol er tegenaan gaan op de zaterdag. Kijken wat de rest van het seizoen zal gaan brengen.

img_75791.png
Klik voor de video.
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.