Praag

Praag

Datum: 09/10/2017 – 12/10/2017
Vlucht: Eindhoven-Praag
Verblijf: Czech Inn Hostel
Hoogtepunt: Burcht van Praag
Zien: Karelsbrug, museum van Praag, de astronomische klok en Vysehrad.

Omdat ik een weekje vrij moest van het werk was ik weer aan het zoeken of ik goedkoop op reis kon. En toen kwam Praag voorbij. Met 53 euro was ik heen en weer vanuit Eindhoven. Dat het vliegen zo weinig geld kost is lekker. Het scheelt natuurlijk dat ik zie of er wat voorbij komt voor weinig geld. Als ik nu naar Rome moest en aan een bepaalde datum vast zat was het natuurlijk veel lastiger geweest om voor een prikkie ergens naar toe te gaan. Ook is Eindhoven niet het makkelijkste vliegveld om vanuit Emmen te komen.

IMG_6108
Praag by night, en vliegtuig

Aangezien ik altijd met de trein naar het vliegveld ga ben ik altijd op zoek naar goedkope treinkaartjes. Deze vond ik nu op www.actievanddedag.nl . Je kon 2 aparte treinkaartjes bestellen voor 10.50 per kaartje. Zo kom ik ook voor weinig geld op Eindhoven Airport. Dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je pas vanaf 9 uur met de trein moet. Voor 9 uur zijn die kaartjes namelijk nog niet geldig. Al met al zit je dan voor zo’n 75 euro in Praag. Goed te doen.

 

IMG_6164.jpg
Ook in Praag heb je eenden. Op de achtergrond de Karelsbrug

Ik moest s’avonds om 19.15 vliegen en kwam om 17.45 op het vliegveld. Ik had al thuis ingecheckt dus kon gelijk door naar de bagagecontrole. Hier was ik zo door heen en zat ik om 18.00 al bij de gate te wachten. Alles ging op rolletjes en ik zat als enige in mijn rij lekker ruim in het vliegtuig. Iets langer als een uurtje zaten we in het vliegtuig en om half 9 kon ik op zoek naar de bus richting het centrum. Eerst even een 3 dagen kaart voor het openbaar vervoer kopen voor €12. Daarna stap je de bus in en ga je naar het dichtstbijzijnde metrostation. Vanaf hier ga je met de metro verder de stad in.

 

IMG_6234
De Sint Vitus Cathedraal, in de burcht van Praag

Om half 10 was ik aangekomen bij het Czech Inn Hostel. Ik zou op een kamer van 32 personen slapen alleen was er op 1of andere manier geen bed meer wat niet bezet was. Hierdoor kreeg ik een kamer waar je met zijn achten op kon slapen. Het hostel zag er schoon en netjes uit. Ook de douches waren netjes en schoon. Soms moet je in een hostel met je rug tegen de muur staan om wat water te vangen maar hier was de douchestraal erg fijn. Ook het slapen kon hier prima, de kamer lag aan de straatkant maar je merkte niet veel van de auto’s, bussen en trams.

 

IMG_6236
Uitzicht over de stad, vanaf de burcht.

Dan Praag zelf, een mooie stad met veel oude gebouwen. Eigenlijk heb ik heel weinig moderns gezien in deze stad. Vanaf de burcht van Praag heb je een mooi uitzicht en zie je eigenlijk alleen maar grote flats in het gedeelte waar de kantoren zitten maar dit is ver buiten het centrum. De burcht van Praag is de grootste burcht ter wereld. Wat een burcht precies inhoud weet ik ook niet maar het is wel de moeite waard om rond te lopen. Hier is ook de Sint Vitus cathedraal. Hier kun je een stukje gratis naar binnen en is wel mooi om van binnen te bekijken.

 

IMG_6352
Ook in Praag, veel reclame voor Samsung. Foto gemaakt met Iphone

Wanneer je naar de burcht van Praag toe gaat kom je vast en zeker over de Karels Brug. De beroemde brug van Praag met allemaal beelden aan de zijkant van de brug. Een brug die in 1700 gebouwd is en de naam heeft gekregen van de koning die opdracht gaf om hem te bouwen. Op zich is het gewoon een brug maar als je bedenkt dat hij lang geleden gebouwd is, kun je bedenken dat het in die tijd toch best wel knap is geweest. Aan de kant waar het water vandaan komt, kun je houten dingen in het water zien. Die zouden ijsblokken moeten tegenhouden die vanuit de bergen tegen de brug aan zouden kunnen botsen.

 

IMG_6329
Ook de astronomische klok had het koud. Lekker ingepakt.

Als je dit hebt gezien heb je de bekendste bezienswaardigheden van de stad al wel gehad en blijft er nog maar weinig over. Je hebt het Vysehrad kasteel waar je ook weer rond kunt lopen. Bijna hetzelfde als burcht van Praag maar dan anders. Daar vlakbij is het dansende huis maar daar ben ik zo aan voorbij gelopen en was dus waarschijnlijk niet zo bijzonder. Ook heb je er nog de astronomische klok en het museum maar deze stonden voor een groot gedeelte in de steigers en waren dus niet goed te zien. Ook heb ik nog het grootste stadion van de wereld gezien. Het Strahovy stadion is 6 voetbalvelden groot en mocht je nu tijd over hebben kun je hier bij langs lopen maar ik zou er niet speciaal voor naar Praag toe gaan.

IMG_6368.jpg
De kerk in de Vysehrad burcht.

Even samengevat met al waren het een paar mooie dagen in Praag. Ik denk dat 3 dagen lang genoeg is om veel dingen van Praag te bekijken. Het is wel een gezellige stad, de mensen zijn er aardig en als je problemen hebt willen ze je graag helpen. Het is er ook goedkoop als je er wat wil eten of drinken en ik heb me er geen moment onveilig gevoeld in het openbaar vervoer en op straat. Ik was van plan om ook in Praag te gaan mountainbiken en surfen maar door een blessure met voetballen is dat er helaas niet van gekomen. Ik weet niet zo goed of ik nog een keer weer naar Praag toe zou gaan. Misschien nog wel voor de outdoor activiteiten. Maar niet volgende week.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.