Halve van Egmond: #nog een paar dagen

Halve van Egmond: #nog een paar dagen

Ik denk dat dit de een na laatste blog is van de Halve van Egmond en zekerste weten de laatste voor dat ik zaterdag aan de start sta. Ik heb er erg veel zin in en kan eigenlijk niet wachten om te zien of ik het kan gaan uitlopen binnen 1.5 uur. De laatste paar trainingen waar ik lang heb gelopen gingen best wel goed en ook de laatste paar korte trainingen vielen mij niet tegen. Ik heb de laatste 2 weken niet gedaan wat ik graag zou willen doen. Hoe ik mij voelde de afgelopen 2 weken liet mijn lichaam het niet toe om langer te gaan lopen. Dus heb ik wel wat gedaan maar dus niet langer als 10 kilometer en dus is het maar even afwachten hoe mijn lichaam aankomende zondag is in de 21 kilometer tussen de duinen.

IMG_7460

Zaterdagmiddag ga ik al met mijn vriendin richting Alkmaar. We verblijven in het van der Valk hotel Akersloot. Dat is op 10 minuten rijden van een parkeerplaats van waar je met de bus in de richting van Egmond aan Zee kan gaan. Ik weet nog niet precies hoe het allemaal in zijn werk gaat met het busvervoer aangezien er 18.000 mensen mee doen en bijna tegelijk richting Egmond gaan. Ik moet op die zondag natuurlijk zo min mogelijk op mijn benen staan voordat ik van start ga. Als we vroeg in Egmond zijn moeten we denk ik  een terras of café opzoeken waar je rustig kunt gaan zitten en wachten tot dat het tijd is om te lopen. Ik start om 12.44 in recreatieloopgroep 1 wat betekend dat ik in vak Roze begin. Dit is redelijk vooraan waardoor ik aan het begin weinig mensen hoef in te halen. In de halve van Zwolle moest ik aan het begin allemaal mensen voorbij wat denk ik nog al wat energie kost wat je beter kan bewaren voor het lopen.

IMG_7461

Het zal niet makkelijk worden om de 1.5 uur aan te tikken. Alles moet mee zitten, ik moet me goed voelen en klaar zijn om te lopen. Afgelopen paar dagen op het werk moest ik werk doen waar ik nogal spierpijn van kreeg in mijn liezen. Ik hoop niet dat ik de rest van de week moet doen dan moet ik al met spierpijn lopen en dan begin je niet topfit. Ik weet nog niet wat voor kleding ik aan ga doen. Ik twijfel vooral over de sokken en een lange broek die ik aan zou kunnen doen. Het lijkt nog wel redelijk weer te gaan worden. Niet al te koud en een matige wind maar het water kon nog wel eens hoog staan waardoor de kans aanwezig is op natte voeten of koud water achter op je benen. Ik denk dat ik op het laatste moment beslis of ik de lange broek en waterdichte sokken aan ga doen. Net als de handschoenen en de muts. Waarschijnlijk ga ik dat niet nodig hebben omdat het zacht lijkt te gaan zijn komende zondag.

Ik ben benieuwd of ik met deze voorbereiding een pr kan neer zetten en hoe dicht ik in de buurt kan komen van mijn doelstelling. Ik zou natuurlijk nog wel beter op mijn voeding hebben kunnen letten maar daar had ik de afgelopen periode gewoon te weinig tijd voor. Ik heb gedaan wat ik kon doen en ben tevreden met datgene wat ik heb gedaan. Het was wel weer leuk om naar een doel toe te werken en we zullen zien waar het toe gaat leiden. Ik heb er in ieder geval veel zin in om even een lekkere frisse neus te halen op het strand. Je gaat in ieder geval weer van me horen!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.