#HardenbergCityRun

#HardenbergCityRun

FullSizeRender 11

Op 22-04-2016 ben ik voor het eerst mee gaan doen aan hardloop evenementen. Het was de 5 kilometer tijdens de 12e Vrieling Hardenberg City Run. Ik had me even daarvoor opgegeven voor de Zwolse halve marathon. Dit heb ik gedaan omdat ik benieuwd was hoe het zou zijn om een halve marathon te lopen. Als voorbereiding dacht ik dat het wel slim zou zijn om een loopje te gaan doen en een beetje te wennen aan het lopen met veel mensen om mij heen. Dit was in deze run goed te doen omdat er best wel veel mensen mee deden en de start behoorlijk krap was. Omdat ik de volgende dag nog moest voetballen heb ik gekozen om maar de 5 kilometer te gaan doen.

IMG_5978
In de looppas, ik denk nog aan het begin, ik kan nog lachen.

Ik heb voor deze 5 kilometer verder niet speciaal getraind. Op mijn voetbalconditie dacht ik dat ik 5 kilometer toch wel makkelijk uit moest kunnen lopen. Ik had me via mijn schoonmoeder opgegeven en kon zodoende lopen via de sponsor Vrieling. Het startnummer kon je ophalen boven in een café. Even snel opspelden, hardloopschoenen aan, haar in de plooi en op naar de start. Hier even kort warmlopen en daarna in de rij voor het startschot. Het was wel even spannend toen het startschot klonk.

IMG_5977

Ik ging van start en had al een lekker ritme te pakken, ik liep makkelijk, en ging in het begin veel mensen voorbij. Op een gegeven moment werd ik een beetje bang dat ik mezelf later tegen zou komen omdat ik zo snel van start ging. Maar dat viel heel erg mee. Toen ik aan het begin tussen een boel mensen doorgekomen was kwam ik een beetje uit de drukte te lopen. Ik liep nog steeds lekker en had de gang er mooi in. Ik moest 2 rondes lopen en voor ik het wist zat de eerste ronde er al op.

IMG_5979
Geconcentreerd over de finishlijn.

De 2de ronde ging aan het begin ook nog prima, ik had mensen voor mij lopen waar ik steeds 1 voor 1 naar toe kon lopen. Dit ging de hele ronde wel aardig. Ik had wel in de gaten dat mijn benen begonnen te verzuren maar kon het op zich goed vol houden. Door het centrum lopen helpt dan wel. Alle mensen die je niet kent maar wel staan aan te moedigen is heel leuk om mee te maken. En het geeft je ook de moed om het vol te houden.

Het 2de rondje was een korte maar was op een gegeven moment wel even pittig. Ik begon te denken dat ik een beetje te vlot van start was gegaan. Ik kwam niet meer dichter bij degene die voor me liep. Maar toen was daar de finish al. Net toen ik over deze dingen na begon te denken zat het er al weer op. Ik kwam in een netto tijd van 19.08 over de finish en heb lekker gelopen. Ik wist niet of dit een snelle of langzame tijd was maar aan de reacties van anderen te horen was dit een tijd om trots op te zijn. Ik had voor mijn gevoel vooral een lekker rondje hard gelopen maar had de volgende dag tijdens de wedstrijd nog wel spierpijn van de 5 kilometer.

Dit gaan we dus niet weer doen voor een wedstrijddag.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.