Halve van Egmond: #een blessure

Halve van Egmond: #een blessure

Nadat ik de vorig week het nog uitgebreid te hebben gehad over hoe je fit blijft, heb ik de afgelopen voetbalwedstrijd tegen De Weide toch een vervelende tik gehad. Net boven mijn knie heb ik last van een aanhechting van een pees met een spier. Het is niet heel dik en blauw maar wel vervelend genoeg om deze week geen langere duurloop te kunnen doen. Om mij en mijn been een beetje meer rust te gunnen heb ik niet veel kilometers gemaakt. Ik heb wel gewoon mijn voetbaltrainingen gedaan en ook de wedstrijd tegen Gramsbergen gespeeld maar om nou te zeggen dat het van harte ging sta ik te liegen.

IMG_7111
Het is niet zo dat ik nu niks doe.

Het dus al met de dinsdagavond wedstrijd tegen De Weide, een lange wedstrijd waarin we met 10 man kwamen te staan. Hierdoor moet je meer doen dan in een normale wedstrijd. Aangezien ik de wedstrijden er voor wissel had gestaan was dit een behoorlijke inspanning voor mij. In het midden van de eerste helft kreeg ik een trap net boven mijn knie waar ik toen even last van had maar wel gewoon door kon voetballen. De volgende morgen voelde het minder lekker aan kon ik mijn knie niet helemaal buigen. De woensdag heb ik toen geen training gedaan en op de donderdag hadden we dan een rustige training om te herstellen van de wedstrijd. Die zaterdag was het een ongelooflijke kloten wedstrijd waarin ik hem ook niet echt heb kunnen laten herstellen. En gisteravond heb ik hem laten behandelen maar je kunt er weinig aan masseren.

Als de spier eenmaal warm is kan ik er gewoon goed mee trainen. Bij het werken is het wel vrij irritant en om het wel te laten herstellen is het denk ik verstandiger om geen lange lopen meer te doen. Mijn conditie blijft gewoon op peil door de voetbaltrainingen alleen moet ik even rust pakken wanneer dat kan. Als ik op het werk na de pauze weer op moet staan voel ik dat mijn bovenbeen weer stijf is geworden. En ook de ochtend na de voetbaltraining heb ik hetzelfde gevoel. Ik kan hem niet helemaal buigen waardoor ik een oefening als hakkebillen niet helemaal goed kan doen.

IMG_1361
Heb wel weer zin in een duurloopje

We gaan zien wat de volgende week ons brengt. Misschien herstelt het deze week wel en is er wat meer ruimte om een langere hardlooptraining te doen. Ik ga eens even zien wat er allemaal nog kan. Nog 2 voetbalwedstrijden en dan is er tijd voor de winterstop en wat meer tijd om echt voor de halve marathon te gaan trainen. Ik laat deze blessure goed rusten en blijf hopen dat het snel voorbij is. Lekker trainen zonder ergens last van te hebben is toch het mooiste dat er is.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.