Voetbal: een wisselvallig seizoen

Na het gelijkspel in de stadsderby tegen DZOH moesten we de zaterdag tegen De Weide uit Hoogeveen. Omdat ik maar een klein stukje had gespeeld moest ik de donderdag met nog een paar andere jongens met het tweede mee trainen. Het was wel even lekker om weer een beetje te trainen. Met de blessure gaat het steeds beter, ik heb er steeds minder last van en ik begin ook weer wat soepeler te worden. Het is echt ontzettend irritant om dingen niet te kunnen of bang zijn dat je er een tik op krijgt waardoor de kans aanwezig is dat je er weer last van krijgt. Ik mocht de wedstrijd tegen de Weide weer in de basis beginnen naast onze spits om te proberen onze ongeslagen status dit seizoen tegen de Weide te behouden.

We speelden in Hoogeveen op kunstgras. Bij veel regen of koud weer is dit erg fijn om op te voetballen maar bij een zonnetje en 20 graden voetbal ik toch liever op een mooi grasveldje. Op dit veld lag ook kurk in plaats van rubber en ik weet niet of het daar aan lag maar ik had het gevoel dat je de hele tijd een barbecue lucht rook. Voor de rest was het een prima veldje en na een goede warming-up waarin we konden wennen aan het veld konden we om 15.00 aftrappen. En aan het weer zou het vandaag niet liggen.

We begonnen redelijk aan de wedstrijd, het spel ging op en neer en aan beide kanten kwamen er kleine kansen. Onze keeper haalde er aan het begin nog een mooie bal uit maar bij een later schot in de 25ste minuut kon hij hem toch uit het netje gaan halen. Na een saaie eerste helft konden we de kleedkamer op gaan zoeken en kijken hoe we de wedstrijd weer naar onze hand konden gaan zetten. We zouden met zijn allen wat scherper gaan verdedigen en proberen de tegenstander overal op het veld op te jagen. Proberen wat meer te gaan voetballen en de kansen die je krijgt afmaken. Heel simpel gezegd maar op één of andere manier is dat nogal lastig voor ons de tweede competitiehelft.

Zo ook na de rust. We waren nog geen 3 minuten onderweg of er kon al iemand de bal vrij inkoppen. Dan zakt je de moed in de schoenen, je hebt het er net over gehad en je bent nog maar net aan de tweede helft begonnen of hij ligt er al weer in. Hierna kreeg ik een grote kans op het maken van de 2-1. Ik kreeg de bal mee van onze spits en ging alleen op de goal af. Op het moment dat ik wil schieten word mijn schot toch nog geblokt door een verdediger van de Weide en gaat de bal via de lat over. Als je het dan hebt over de kansen afmaken had deze er gewoon in gemoeten. Tot overmaat van ramp viel even later ook nog de 3-0 en hadden we nog een kwartier om 3 doelpunten te maken. Een lastig verhaal.

We probeerden het nog wel en kwamen tot een aantal kansen die er met een beetje geluk invlogen. Maar het was ons vandaag niet gegeven. We maakten nog wel de 3-1 en kwamen tot nog een paar kansen maar dichterbij kwamen we niet. Het zal aanstaande zaterdag tegen FC Klazienaveen wel anders moeten willen we daar punten tegen pakken. We hebben wat goed te maken na de 2-1 nederlaag in de vorige wedstrijd. Hier hadden we ook kunnen winnen maar hebben we het door een aantal rare fouten ook weg gegeven. Geen rare fratsen, hard werken en lekker gaan voetballen. Lijkt me een mooie route om 3 puntjes te pakken.