Voetbal: Weer aan de kant.

Na een de frustrerende nederlaag tegen Groen Geel konden we ons op gaan maken voor de wedstrijd tegen de koploper. SV Bedum hadden we aan het begin van het seizoen al gehad toen stonden we nog boven hun en wonnen we de wedstrijd met 1-0. Dit keer was het anders. Na de wedstrijd tegen Groen Geel moeten we toch uit gaan kijken voor de degradatiezone. Het gat met de nacompetitie is 7 punten en het einde van de competitie komt in zicht. Het was ontzettend rot dat ik nu een blessure heb opgelopen en daardoor de trainingen van deze week voorbij heb moeten laten gaan.

Ik was natuurlijk wel in Bedum om mijn teamgenoten naar de overwinning te schreeuwen. En dat is gelukt, een 3-0 overwinning was de uiteindelijke uitslag. Het was een mooie wedstrijd waar we de tegenstander prima konden opvangen met onze tactiek. De eerste helft hadden we 1-0 gescoord en in de tweede helft toen Bedum begon aan te dringen konden we er een paar keer gevaarlijk uit komen. 2 aanvallen werden omgezet in doelpunten en dat waren erg mooi uitgespeelde acties. Je zag de tegenstander ploeteren en proberen kansen om te zetten in doelpunten maar dat ging ze deze wedstrijd niet lukken, een heerlijke 3 punter.

Maar geen tijd om daar heel lang van te genieten. Afgelopen dinsdag stond de stadsderby tegen DZOH op het programma. De wedstrijd was eerder in het seizoen afgelast en moest daarom deze dinsdagavond worden gespeeld. Na een 3-0 overwinning ga je natuurlijk niet wisselen en zodoende kon ik aan het begin plaatsnemen op de bank. Ook wist ik nog niet of ik kon spelen en dat zou ik in de warming up even gaan bekijken. De warming up ging goed en dus zou ik als het nodig was eventueel kunnen invallen. Na de winst op de koploper zou het handig zijn als we deze ook konden winnen want dan konden we afstand nemen van de onderste ploegen.

Om half 7 begon de wedstrijd al omdat het anders richting het einde donker zou worden. De wedstrijd begon een beetje voorzichtig. Iedereen was naar elkaar aan het kijken hoe er gespeeld moest worden. DZOH had de grootste kansen maar dat was er dan ook maar 1tje. Die werd knap door onze keeper en verdediger verdedigd waardoor we met een 0-0 de rust in gingen. De tweede helft ging het er iets anders aan toe maar nog kwamen we er niet bovenuit en ging het gelijk op. Ik kon gaan warmlopen en mocht het laatste half uurtje mee gaan doen. Ik probeerde mijn acties te maken maar was nog wat voorzichtig met mijn blessure. Ik kon het verschil niet maken en dus eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Hopelijk kan ik snel weer normaal gaan voetballen en niet zo na hoeven denken over mijn blessure. Elk duel dat ik aan ben gegaan doe je toch voorzichtig. De komende wedstrijd tegen de Weide zullen we weer het onderste uit de kan moeten halen om 3 punten binnen te slepen. Het is ons al 2 keer gelukt dit seizoen dus het is niet onmogelijk. In de eerste competitiewedstrijd wonnen we met 1-0 en in de beker behaalden we een 4-2 overwinning. Hopelijk kunnen we dit ook deze zaterdag weer doen en weer 3 punten toevoegen.