Voetbal: #een vervelende nederlaag

Voetbal: #een vervelende nederlaag

Na de 4-0 nederlaag tegen Gramsbergen is het zaak dat je er niet in blijft hangen. Na zo’n kansloze nederlaag is het zaak de volgende wedstrijd weer met zijn allen een goed resultaat neer te zetten en hard voor elkaar te werken. Op een of andere manier was het tegen Gramsbergen op een gegeven moment los zand. Dat is vervelend voetballen. Dus deze week op pakjesavond en donderdag weer hard getraind om klaar te zijn voor de wedstrijd tegen VV Zuidhorn. Het was een team dag bij de onderste 4 stond dus moesten we gaan voor 3 punten.

IMG_7128
Voor de wedstrijd even een lekker broodje gezond.

De hele week was er goed getraind. Het was weer een beetje behelpen omdat er de hele week behoorlijk wat regen was gevallen. De dinsdagtraining ging er behoorlijk bij en was weer aardig conditioneel. Omdat ik nog steeds een beetje last heb van mijn blessure heb ik het voor de training goed laten behandelen. Als ik dan aan het trainen ben heb ik er na de warming up geen last meer van. Als ik dan na de training de volgende morgen weer wakker word moet ik even weer warm worden. Daar is dan die 12 kilometer fietsen naar het werk weer voor. De donderdagtraining is dan weer anders. Iets rustiger en wat minder kilometers. Maar wel scherp om niet weer hetzelfde te laten gebeuren als de zaterdag er voor.

Op vrijdagavond begon het te sneeuwen en werden er overal wedstrijden afgelast. Maar in Zuidhorn hadden ze kunstgras en daar kunnen ze dan naar uitwijken. Ze hebben met goed weer een hoofdveld met natuurgras maar als daar wedstrijden dan op worden afgelast mogen ze gewoon gaan spelen op kunstgras. Tenzij er sneeuw op ligt maar dat was niet het geval dus konden we gewoon die kant op. Na een 75 minuten rijden kwamen we aan in Zuidhorn en konden we ons omkleden en klaar maken voor de warming up. De opstelling was op een paar plekken gewijzigd maar ik mocht na mijn slechte spel van vorige week blijven staan en het weer proberen.

IMG_7211 2

Aan het begin van de wedstrijd gingen we behoorlijk gelijk op. Er waren over en weer wat kansen maar tot goals kwam het niet. We hadden het aan het begin een beetje lastig met hun aanvalsspel maar hadden het op een gegeven moment goed onder controle. Alleen bij een vrije bal van de tegenstander kwam de spits van hun alleen voor onze keeper te staan. Onze keeper had in antwoord op de kopbal een fantastische redding in petto. Het grootste gevaar kwam van onze rechtsback die met zijn schot de keper van de tegenstander testte, die tikte hem met een mooie redding over de goal heen. Een 0-0 ruststand was het logische gevolg en we konden even een lekker warm bakje thee pakken en ons gaan opwarmen voor de 2de helft.

We stonden in die tweede helft nog steeds onder druk. We moesten vooral tegenhouden maar tot hele gevaarlijke kansen leidde dat niet. We hadden ze goed in de greep. Maar na 78 minuten spelen kwam er verandering in de tussenstand. We hadden het even niet goed staan en we kwamen overal een stapje te laat in een aanval. Door een wirwar van benen schoot de tegenstander de bal in de hoek waar, helaas voor onze keeper, de bal onder zijn hand door ging. 1-0 achter en nog een kwartier te gaan. We gingen met meer risico spelen en er kwamen aan beide kanten wat meer kansen. We hadden 1 kopkans na een voorzet van mij en een medespeler speelde zichzelf alleen voor de keeper maar schot de bal helaas naast. Ook werd ik nog neergehaald in de 16 meter door de keeper van Zuidhorn. Waarschijnlijk vond de scheidsrechter dit zo dom dat hij hier geen penalty voor wou geven.

IMG_7212 2

Dus bleven we weer met 0 punten achter. De tweede keer op rij. Dit keer waren we aan de tegenstander gewaagd en zat het ons niet mee in de afronding. Aankomende zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Of deze door gaat is natuurlijk de grote vraag. Met het weer van de afgelopen week is de kans aanwezig dat we hem niet spelen. Hier moet je natuurlijk niet van tevoren vanuit gaan en daarom gaan we deze week gewoon weer trainen richting deze wedstrijd. Lekker warm aankleden en op naar de winterstop.!

IMG_7131
Om 18.30 waren we weer terug in Emmen.
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.