#Variarun

#Variarun

FullSizeRender 13

Net voor het begin van het nieuwe seizoen heb ik nog de Variarun gelopen. Deze wedstrijd is in het dorp van mijn vriendin en zodoende heb ik mij hier voor ingeschreven. Het is een leuk rondje met de finish die in de winkelstraat van het dorp ligt. Er waren veel toeschouwers langs de kant en omdat een rondje 2.5 kilometer lang was kreeg je goeie support van deze mensen. Ik liep de 5 kilometer en mijn doel was om hem onder de 19 minuten te gaan lopen. Mijn vorige tijd lag op 19.08 dus net niet onder de 19. Dat was een goeie stimulans om het loopschema wat we richting de voetbalcompetitie moeten volgen een beetje aan te houden.

IMG_4977

De start was een beetje vervelend, als ik mijn tijd wou verbeteren moest ik vanaf het begin gelijk de gang er goed in hebben. De start was nogal smal en het kwam maar niet echt op gang omdat we maar door een smal stukje moesten beginnen. Daardoor liep het niet echt snel uit elkaar en moest ik aan het begin om veel mensen heen. Ook had ik een paar keer mensen voor mij lopen die soms beter bij iemand langs de kant op de koffie konden gaan. Dat is best vervelend als jij probeert om een tijd te verbeteren en er ook mensen bijna vooraan staan en gewoon voor de lol het rondje afwerken.

IMG_4978

Het eerst rondje kwam ik ondanks de drukke start wel goed door. Ik liep wel lekker en kon goed het tempo erin houden. Op een gegeven moment kom je dan weer tussen mensen te lopen die dezelfde snelheid hebben als jou. Het is wel lekker om steeds iets dichter bij mensen die voor je lopen in de buurt te komen, maar toch relaxed te blijven lopen. De ontspanning houden in je eerste paar kilometers is belangrijk. Ik kijk dan altijd even aan hoe mijn benen voelen. Hoe dichter ik dan in de buurt van de finish kom hoe meer ik probeer om telkens iets sneller te gaan lopen. Niet lopen tot je moe bent maar tot je een tempo te pakken hebt dat je goed kan volhouden.

IMG_6007

Zo ging ik ook de laatste ronde in. Het tempo was goed en ik liep makkelijk door. Tot we in de straat waren waar de finish is kon ik goed tempo houden maar om er daarna een sprintje uit te gooien in de laatste meters voor de finish is (nog) niet aan mij besteed. Ik loop me in de wedstrijd zo naar de kloten dat ik op het einde echt niks meer over heb. Sommigen zie je op het laatste stuk nog in eens heel veel kunnen versnellen. Ik heb dan moeite om mijn ene been goed voor de andere te krijgen. Ik heb het gevoel als ik op het laatste stukje dan nog ga sprinten het er heel armzalig uit ziet. Voor mijn gevoel levert die versnelling nooit tijdswinst op.

Maar ik kwam in een mooie tijd over de finish: 18.59. Precies onder de 19 minuten. Ik was na de finish aardig stuk en dacht wel dat ik wel sneller had gelopen. In Hardenberg had ik namelijk denk ik nog wel iets harder gekund, en was ik nog best wel goed te pas. Ik had onderweg wel aardig last van het eten van die avond. Ik had macaroni gegeten en het was nogal lekker, dus heb ik aardig wat gehad. Dat kwam op een gegeven moment wel een beetje omhoog. Dus daar ga ik volgende keer ook weer wat rekening mee houden. Ook al is het soms lastig om het lekkere eten van mijn moeder te laten staan.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.