Drenthe 200 #3

Drenthe 200 #3

Nog 2 weken. Het is al een klein beetje aftellen naar de barre tocht. De afgelopen week heb ik al meer gefietst en denk dat ik tot iets over de 200 kwam deze week. Na het werk ben ik 2 keer met een omweg naar huis gefietst en op zondagmorgen heb ik ook nog een rondje gemaakt. De ritten waren erg nat en dus ben ik eigenlijk op alle omstandigheden wel voorbereid. Ik krijg er steeds meer vertrouwen in dat ik hem in een mooie tijd uit kan gaan fietsen. Ik hoop op een tijd onder de 10 uur. Dat is mijn doelstelling en ik ben erg benieuwd of ik dat kan halen. Mijn gemiddelde snelheid tijdens een mountainbiketocht ligt vaak op iets meer als 20 km/h. Als je dat keer 10 doet dan kom je uit op zo’n 10 uur fietsen. Dan heb ik de korte pauzes tijdens de tussenstops nog niet meegerekend dus is dit best wel een scherpe tijd. Ik ga in ieder geval mijn best doen!

ffe2f780-d81d-4f2e-97d3-f20f65941537
Goed zicht

Het waren deze week natte kilometers. Mijn overschoenen hebben het niet helemaal droog gehouden. Dat is ook niet zo gek als je met je voeten dwars door grote plassen fietst. Ze zijn wel waterdicht, maar dat betekent niet dat je er door het water kan lopen en droge voeten kan houden. De vorst zat aan het begin van de week nog behoorlijk in de grond, dit is vervelend als je door kuilen met flinke sporen moet fietsen. Je moet er goed doorheen of er langs fietsen want als je er in probeert te sturen lig je voor je het weer met je neus op de grond. Later in de week begon het te regenen en dat is net na zo’n vorstperiode behoorlijk vervelend. De plassen blijven op de grond staan en hier moet je dus doorheen. Hier helpen geen overschoenen tegen dus misschien schaf ik nog waterdichte sokken aan. Hier ga ik nog even over nadenken.

9ca6036f-60ca-4272-9348-9e10c8ad54d9
Muc-Off Ultimate Bicycle Care Kit

Wat ik nog wel heb aangeschaft deze week is een kist met schoonmaakmiddelen voor de fiets. Ik dacht altijd dat het onzin was om met zulke middeltjes te werken maar deze kist met borstels en sopjes van muc-off tonen dat het echt werkt. Nadat ik thuis kom van het fietsen spuit ik mijn fiets eerst even nat waarna ik het inspuit met het schoonmaakmiddel voor de fiets en ééntje speciaal voor de ketting. Daarna even 3 minuutjes laten staan en dan nog een keer met water afspoelen. Hierna heb je er bijna geen zand meer aanzitten. Ideaal als je niet zo’n zin hebt om te schrobben en te poetsen. Het is wel belangrijk dat je de ketting daarna even opnieuw invet wat het middel maakt echt heel goed schoon. Verder heb ik nog een bril aangeschaft met gewone glazen. Ik had altijd een fietszonnebril maar dat vind ik niet altijd zo fijn kijken dus heb ik maar even een simpele bij besteld.

c7f91c06-a28a-44dc-ad58-88c6fb25974d
Modderig

Deze week ga ik proberen om nog weer wat meer kilometers te maken. Richting de 250 zal het moeten gaan. Ik ben benieuwd want tot nu toe denk ik dat het een drukke week word met weinig tijd voor fietsritjes. We zullen het wel zien. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel over. Het fietsen in het bos als het nog donker is, heb ik nu ook al een paar keer alleen gedaan. Daar hoef ik niet meer tegenop te zien omdat ook tijdens die ritten mijn snelheid behoorlijk hoog lag. S’morgens fiets je nog met zijn allen dus zal het niet zo moeilijk zijn om de route te vinden en met het gas er op te rijden en ik hoop dat ik terug ben voordat het s’avonds donker word. Het parcours is al bekend maar ik denk niet dat ik hem nog ga verkennen. Ik heb vaak dat als ik een route voor de eerste keer fietst het net is alsof je het zo uit fietst omdat je langs onbekende locaties komt. Hier hoop ik dan maar op. Voor je het weet is het zo ver en gaat de tocht beginnen.!

13b4556a-a310-4f74-bad9-27e784594e1d
GoPro bovenop de helm
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.