Marathon van Amsterdam: de voorbereiding loopt even anders

Marathon van Amsterdam: de voorbereiding loopt even anders

Na een maand niks van mij gelezen te hebben is het wel een keer weer tijd voor een berichtje. De laatste paar weken had ik het druk met een paar andere dingen waardoor er weinig tijd was om bij te blijven met mijn blog. Ook het hardlopen was de afgelopen weken iets minder dan in de weken er voor en heb ik niet de kilometers gelopen die ik graag had willen maken ter voorbereiding op 21 oktober. De Marathon van Amsterdam komt nu ineens wel heel snel dichterbij en door mijn doelstelling van onder de 3 uur blijft, denk ik weinig over. Ik weet nog niet precies hoe ik het ga doen maar het zal een lastig verhaal worden en zal nu misschien al blij zijn als ik hem een beetje fatsoenlijk uit kan gaan lopen.

 

De afgelopen weken heb ik tussen de 20 en 30 kilometer gelopen waarbij de langere duurloop bestond uit 21 kilometer. Het tempo wat ik graag zou willen lopen was op zich wel makkelijk vol te houden. Maar of dat ook gaat lukken tijdens een marathon is nog een vraag waar ik het antwoord over 2 weken pas ga vinden. Ik wil nog proberen om een iets langere loop te doen de komende weken. En anders een paar keer een iets snellere loop. Ik wil wel fris aan de start kom te staan en heb liever dat ik na de marathon een blessure heb dan in de aankomende 2 weken. Ik heb een beetje last van mijn voet maar als ik eenmaal lekker aan het lopen ben is die ‘pijn’ ook zo weer weg.

Qua eten en drinken heb ik de afgelopen weken helemaal niks uit kunnen proberen dus ben ik bang dat het hardlopen gaat worden op water en banaan. Ik begin ook wel een beetje bang te worden voor 42 kilometer hardlopen en zal ook blij zijn als het straks voorbij is zodat ik weer wat meer tijd op de mountainbike kan gaan doorbrengen. Maar misschien dat ik na deze marathon ook wel die van Rotterdam wil gaan lopen maar dan met een iets betere voorbereiding. We zullen het allemaal wel zien de komende 2 weken. In ieder geval zorgen dat ik vol goede moed aan de start kom te staan zodat ik vooral van het parcours kan gaan genieten.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.