Voetbal: #je moet schieten anders kun je niet scoren

Voetbal: #je moet schieten anders kun je niet scoren

Na 2 weken voorbereiding op de tweede seizoenshelft begon de competitie dan weer. Daarin moesten we gelijk beginnen tegen de nummer 2 en stadsgenoot FC Klazienaveen. Als je het zo bekijkt, zou je denken dat er weinig te halen valt maar toch halen we tegen deze tegenstander altijd wel een positief resultaat. Alhoewel, deze tegenstander. Het is een nieuwe tegenstander, tegen vv Klazienaveen pakten we altijd wel een goed resultaat. Op hetzelfde sportpark gingen we daar ook deze zaterdag weer ons best voor doen. De wedstrijd zou om 5 uur beginnen omdat er dan meer toeschouwers langs zouden komen. Ik betwijfel zulke gekkigheid altijd en vraag me af hoe veel mensen er nou extra op zo’n wedstrijd af zullen komen.

 

IMG_7637
Klik voor de video.

De training ging goed deze week. De dinsdagtraining sloeg ik over omdat er wat mensen langs kwamen in mijn nieuwe huis om het een en ander op te meten. De donderdagtraining was ik er wel en toen is er goed getraind. We hebben voor mijn gevoel wat langer en zwaarder getraind dan normaal omdat de trainers er dinsdag er niet waren en er iemand anders voor de groep stond die het wat rustiger aan deed. De training ging goed en we waren klaar voor de derby. We moesten iets later als normaal aanwezig zijn en kregen dit keer naast de bolletjes met ham en kaas ook nog een groentesoepje voorgeschoteld. Alles werd in het werk gesteld om ons goed voorbereid aan de wedstrijd te laten beginnen.

De sfeer voor een avond wedstrijd is toch altijd een beetje anders maar niet minder mooi. Ze hebben het er goed voor elkaar alleen het veld wou niet echt meewerken. Bij ons op het sportpark zijn de velden vaak niet goed maar dit veldje mocht er ook zijn. In de warming up kwamen we daar al achter en dus mocht het geen excuus zijn vandaag. De wedstrijd begon en voordat we het door hadden stonden we al op 1-0 achter. Er was nog niks aan de hand en ineens lag de bal in het netje. Daarna kregen we een grote kans op de 1-1 maar die lieten we onbenut. Daarna kreeg Klazienaveen door een fout van ons weer een kans en die werd heel erg mooi ingeschoten. Zo hadden ze 2 kansen gehad en er ook 2 inliggen. Dat is bij ons niet het geval dit seizoen. We hebben kansen genoeg maar weten er maar weinig om te zetten in doelpunten.

 

IMG_7638
En nog een keer door het beeld gelopen.

Zo ook de rest van de 1ste helft. We kregen nog 2 grote kansen maar we zetten ze niet om in goals. In de 2de helft was het alleen nog maar Drenthina wat de klok sloeg. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van Klazienaveen. We scoorden snel na de rust de 2-1. Uit een vrije bal die in de kluts kwam, kon een aanvaller de bal binnen tikken. Na het doelpunt kregen we nog een stuk of 3 kansen. Die werden niet gemaakt. Op een gegeven moment begin je dan jezelf af te vragen of je ooit nog een keer gaat scoren. Deze wedstrijd was dat niet het geval en kwamen we uit bij een 2-1 nederlaag. Als je dan op zondagavond de samenvatting zit te kijken geloof je nog niet waarom je niet meer doelpunten hebt kunnen maken. Helaas voor deze week. Volgende week tegen DESZ. Deze wedstrijden worden steeds belangrijker. Het gaat nu toch om de punten.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.