Megavalanche 2018: Ik moet zorgen dat ik fit ben

Megavalanche 2018: Ik moet zorgen dat ik fit ben

Het is aftellen geblazen richting de Megavalanche. Nog 2 weken om me daar op voor te bereiden. De voorbereiding gaat helaas niet zoals ik van tevoren een beetje had gehoopt en gepland. Door het klussen in ons nieuwe huis is er helaas een beetje weinig tijd om te mountainbiken. Dat maakt op dit moment niet zo veel uit omdat hij toch word gerepareerd. Maar ik had me voorgenomen om wat meer kilometers te maken dan dat ik nu heb gedaan. Na het lopen van de 4 mijl van Zwolle heb ik wel het idee dat ik fit ben voor een hele week fietsen op de Alp’e d’Huez.

De krachtoefeningen ben ik nog wel steeds aan het trainen op een matje thuis. Ook ga ik elke dag naar mijn werk toe met de fiets dus aan de fitheid zal het niet liggen. De laatste keer dat ik ging mountainbiken heb ik ook best wel lekker vlot getrapt en ben ik best wel snel door het bos gegaan. Dit ga ik proberen om de komende weken nog vaker te doen omdat ik dan een beetje onder druk kan gaan fietsen. Wanneer je voor de kwalificatie naar beneden moet dan zitten er soms ook mensen achter je die jou proberen in te halen. Wanneer je jezelf dan laat opjagen kan het zomaar zijn dat je een foutje maakt en je zeer doet en je plekje kwijt bent.

Ik ga proberen de komende weken nog momenten te zoeken om een stukje te fietsen en dan vooral snel over een parcours heen om proberen een goede tijd neer te zetten. Dat is het enige wat ik nog kan trainen omdat er geen dagje Winterberg meer in zit als ik dat zo een beetje inschat. Ik zal kijken wat ik de komende weken nog kan gaan schrijven over de Megavalanche. Ik zie dat er toch wel wat mensen zijn die het leuk vinden om te volgen. Ik zit te denken om nog een stuk te schrijven over de planning voor deze week en ik ga proberen om elke dag op de berg er een stukje van te typen mocht dat nog mogelijk zijn na een zware dag.

Ik heb er heel veel zin in en begin al weer een beetje zenuwachtig te worden. Ik heb echt weer zin om een week lang van die berg af te stuiteren en s’avonds lekker uit te rusten om de volgende dag weer te gaan. Ik ben benieuwd of ik er nog meer van mee krijg omdat ik nu bovenop de berg zit in plaats van beneden op de camping. Er is volgens mij elke avond wel wat te beleven alleen had ik daar vorig jaar geen zin in om helemaal naar boven te rijden om te kijken of er wat te beleven was. We zullen in het foldertje wel weer zien wat er op het programma staat.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.