Live Slow Ride Fast

Live Slow Ride Fast

Op het werk ben ik vaak alleen aan het werk en luister ik meestal podcast. Dit is nog niet bij heel veel mensen bekend. Een podcast is eigenlijk een soort praatprogramma die je kan downloaden en daardoor altijd kan beluisteren wanneer jou het uit komt. Wanneer je radio luistert dan kun je het niet halverwege een programma stop zetten en dat kan met de podcast wel. Sommige radio programma’s kun je wel na afloop downloaden en terugluisteren. Zo kun je van Radio 1 de programma’s met het oog op morgen en het sportforum altijd terugluisteren. Ik zal hier later nog wat meer over schrijven maar eerst even over een podcast die ik deze week heb ontdekt. De Live Slow Ride Fast podcast met profwielrenner Laurens ten Dam.

Vanuit de website het is koers worden er verschillende podcast gemaakt die gaan over het wielrennen. Hierin worden veel wielerwedstrijden voor en nabeschouwd. In de Live Slow Ride Fast podcast gaan Laurens ten Dam en presentator Stefan Bolt met elkaar in gesprek over de dingen die er tussen de afleveringen allemaal zijn gebeurd. Ze zitten op een locatie waar Laurens mooie verhalen bij heeft. Zo zitten ze in de eerste aflevering bij Laurens in het tuinhuisje. Niet een gewoon tuinhuisje maar een mancave die helemaal verbouwd is door collega wielrenner Karsten Kroon. Ook verteld hij dat er een wielrenner uit Amerika in het tuinhuisje verblijft en niet meer met Laurens en Nicki Terpstra mee mag trainen omdat hij dan helemaal kapot gaat.

Laurens heeft veel mooie verhalen over het wielrennen maar ook zijn leven daar om heen. Hij vertelt hoe hij op verschillende plekken op de wereld mensen kent waar hij kan verblijven, over hoe hij de olympische spelen beleeft, dat hij liever de Elfstedentocht wint dan Parijs-Roubaix en verhalen over zijn koffiemachine. In de derde aflevering gaat het over de dopingcontrole die hij die morgen heeft gehad waardoor hij vergeten is om de koffie mee te nemen. Over hoe de dopingcontroleur hem zo in de gaten moet houden dat de hij met de deur open moet zitten schijten. En wat voor een gesprekken je daar dan bij krijgt.

Laurens heeft erg grappige verhalen en daarom heb ik me ook op deze podcast geabonneerd. Ik ben erg benieuwd naar de volgende aflevering en wil deze zeker niet missen. Ik hoop dat er zeer regelmatig eentje voorbij gaat komen en ik vaak kan lachen en me verbazen over het leven als profwielrenner. Het is Koers heeft meer podcast over het wielrennen die leuk zijn om te beluisteren. Maar de Live Slow Ride Fast is toch echt wel een pareltje.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.