Halve van Egmond: #lopen en schrijven

Halve van Egmond: #lopen en schrijven

De afgelopen week heb ik met het voetballen weer genoeg gedaan. Maar de kilometers bleven dit keer weer achterwegen. Ook door mijn blessure leek me dit niet verstandig maar ik moet toch een keer weer een aantal kilometers gaan lopen om die 21 in 1,5 uur te gaan lopen. Ik denk dat ik met het voetballen bij elkaar minimaal 15 kilometer gelopen alleen is dit niet aan 1 stuk door en op een goed tempo. Dit is wel handig om op te bouwen richting de Halve van Egmond. Ik heb vanaf morgen nog 1 maand om die kilometers in de benen te krijgen en daarom moest van mezelf vandaag maar even beginnen met een goede lange duurloop. Dit is vandaag redelijk gelukt al heb ik me er wel toe moeten zetten. Maar door er over te moeten schrijven heb ik een stok achter de deur.

IMG_7236 2
Muts, col, handschoenen en een veiligheidshesje. Ideaal!

Ik had vandaag de hele dag op een kar gestaan op het werk. En zoals de laatste week met sneeuw en regen is het ook nog best wel lekker koud. Dus eigenlijk heb ik de hele dag staan koukleumen. Toen ik op de fiets terug ging naar huis moest ik even snel eten en daarna gelijk door naar de kapper. Ik zat er al de hele dag aan te denken om hard te gaan lopen omdat we gisteren geen voetbaltraining hadden vanwege de sneeuw. Toen ik terug kwam van de kapper was het half 8 en toen zat ik te bedenken of ik nog wel moest gaan. Maar ik moest vanavond toch nog een stukje typen voor op mijn blog dus toen moest ik maar gaan. Met frisse tegenzin me lekker warm aangekleed, horloge om gedaan en begonnen met lopen.

IMG_7248
Een weertje wat je kunt verwachten op de 14e

Het was echt kloten weer. Dus moest ik gewoon beginnen met lopen en ik zou wel zien waar ik terecht kwam. Richting de 10 kilometer zou voldoende zijn en wat ik meer zou lopen was mooi mee genomen. Na een kleine warming up te hebben gedaan begon ik met lopen en had ik de gang er mooi in. De eerste paar kilometer had ik vol de wind tegen. Doordat de sneeuw van de afgelopen dagen begon te smelten waren er best wel veel plassen. Dit had ik op de terugweg van het werk al gezien. Ik had bedacht om mijn waterdichte mountainbike sokken aan te doen en dat werkte goed. Ik had geen last van natte voeten alleen waren de sokken zo warm dat het net was of dat mijn voeten in brand stonden. Het was goed om dit te proberen want het kan op 14 januari zomaar hetzelfde weerbeeld zijn. Toch maar eens even kijken of hier nog wat anders voor is. Ik heb in ieder geval een hekel aan koude voeten.

IMG_7239 2
Met deze sokken staan je voeten in brand.

Na de wind vol tegen te hebben gehad kreeg ik hem na een bocht een beetje van de zijkant. Ook hier was het colletje heerlijk. Het is heel irritant om de koude wind in je shirt te krijgen. Ik weet niet of een colletje ideaal is. Hier ga ik ook even kijken voor iets anders. Misschien een hardloopshirt met een hoge kraag. Na een stuk of 10 kilometer begon ik de benen wel te voelen maar kon ik mijn tempo nog goed volhouden. Met de wind in de rug en het idee dat ik richting huis ging ik zo richting de 14 kilometer. Ik zat te twijfelen om op 1 uur lopen te stoppen of bij 14 kilometer lopen. Maar uiteindelijk viel dit heel mooi samen en was ik tevreden met wat ik vandaag heb kunnen doen. Het begin van een maand regelmatig hardlopen.

IMG_7242
De laatste halve uitloopkilometer staat bij het tempo in.

Ik heb dus nog een maand om mij voor te bereiden op de Halve van Egmond. Dit betekend dat ik nog 7 kilometer er bij moet lopen op hetzelfde tempo als vandaag. Het was vandaag echt slecht weer en had niet de ideale voorbereiding. Dus als je dan al zo’n tempo loopt, denk ik dat het wel goed gaat komen. De komende tijd komt het voetballen door de winterstop op een lager pitje te staan dus heb ik ook meer tijd om hard te lopen. Ik denk dat ik nog een paar keer een mooi loopje in de buurt op ga zoeken en lekker opbouwen richting 14 januari. Raar is het eigenlijk dat je geen zin hebt om hard te gaan lopen, het toch gaat doen en je daarna verheugen om je doel te gaan behalen. Ik ga in ieder geval mijn best doen om het te laten slagen.

IMG_7241
Goed tempo, niet heel lekker gelopen.
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.