Deel 1: De Big Five op de van Saalfelden Leogang

Deel 1: De Big Five op de van Saalfelden Leogang

Lang heb ik geen verhaal gemaakt over wat ik heb beleefd de afgelopen weken/maanden. Terwijl ik daar wel beterschap in had beloofd. Maar de vakantie die ik afgelopen zomer heb meegemaakt is zeker wel een blog waard. De reis ging naar Leogang waar ik samen met Marcel 4 dagen op de mountainbike heb gezeten. Zeker een gebied om nog een keer naar af te reizen want je kunt je er heel goed vermaken op de fiets.

Je ziet het dak van ons verblijf links op de foto en dus het uitzicht vanaf daar.

We vertrokken zondagmorgen richting Leogang. We waren ongeveer een dag onderweg en zijn meteen even naar het The Epic Bikepark in Leogang gereden. De volgende dag zouden we ons een dagje in het Bikepark vermaken maar eerst moesten we nog onze slaapplek opzoeken. En dat was nog niet zo makkelijk gedaan. We sliepen in de Maureralm, een berghut ver van de bewoonde wereld, uitzicht op het Bikepark en een hele toer om er te komen. De volgende dag gingen we redelijk op tijd uit bed om de dag goed te besteden. Ik had een Scott Ransom gehuurd bij de skilift. Ik wou optimaal genieten van deze vakantie en heb daarom ervoor gekozen om op een fiets te gaan die dit werk optimaal aan zou kunnen.

De eerste dag hebben we besloten om eerst even warm te draaien voor de dagen die nog komen zouden. We hebben ons een hele dag vermaakt in het Bikepark. De eerste keer naar beneden hebben we niet echt gekeken wat ons precies te wachten stond. Het was een gedeelte van de WorldCup Downhill die in het weekend nadat wij er waren verreden zou worden. Behoorlijk pittig, vooral als je de eerste keer naar beneden gaat. Daarna hebben we verschillende routes verreden waarbij de Steinberg Line toch echt wel het hoogtepunt was. Deze route hebben we wel een paar keer gedaan. De route is een onderdeel van de Big Five waarvoor we eigenlijk deze kant op waren gekomen.

Het begin van de panorama trail, geen idee hoe ze op de naam komen.

Op de tweede dag besloten we meteen de Big Five te gaan fietsen. De Big Five zijn 5 routes de aan elkaar geknoopt zijn zodat je op een dag 60 kilometer aan elkaar kan fietsen. De route zit tussen downhill en enduro fietsen in. Na heerlijk te hebben geslapen werden we uitgerust wakker. Het weer zat ons deze dag helaas niet mee. Het regende de hele ochtend en ook tijdens het fietsen waren er geregeld buien die overkwamen. Ondanks deze omstandigheden was het een mooie dag waarbij we lekker hebben gefietst.

Vanuit Leogang namen we de lift omhoog en moet je via de Asitz Trail en de Wurzel Trail naar de Panaroma Trail. Hier is een goede conditie wel handig. De Asitz trail is niet moeilijk, gaat makkelijk naar beneden maar ook weer stijl omhoog richting de Wurzel trail. Waarom dit de Wurzel trail heet gaat je op een gegeven moment wel duidelijk worden. En met het natte weer was het een spannende route waar we gelukkig ongeschonden door kwamen. Het is even doorbijten maar zodra je bij de Panorama trail komt, is het alle moeite waard geweest. Een route met een lekkere flow, erg makkelijk maar heerlijk na de inspanning op de heenweg. Via de Monti Trail kom je weer beneden in het dal waar je de Schatberg Express lift moet nemen om op de berg tegenover weer omhoog te komen.

Een natte en modderige dag.

Aangekomen op deze top moet je een klein stukje naar beneden over de X-line route fietsen richting de Schatberg Express lift. En hier kregen we een probleem. De lift die ons naar boven moest brengen was kapot. Geluk bij een ongeluk moesten we de X-Line naar beneden fietsen. Een route die we anders waarschijnlijk nooit hadden genomen. Maar wat een gave route is dit. Deze hield mij uit mijn comfortzone, een paar keer de voetjes aan de grond gehad om even te kijken wat de beste lijn was om naar beneden te komen maar uiteindelijk wel lekker kunnen rijden. Vaak kun je de fiets het beste overal overheen laten rollen en omdat ik een fiets had gehuurd kon dat ook. De Scott Ransom kwam overal makkelijk langs. Omdat we niet verder konden hebben we besloten om weer terug te gaan naar het huisje en de volgende dag opnieuw te proberen de Big Five te voltooien. Via de Wurzel trail, Asitz trail en Steinberg line kwamen we weer in Leogang aan. Snel naar het huisje onder de warme douche en bijtanken voor de volgende dag.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.