Wie is Mark?

Hallo allemaal,

ik ben Mark Lubberts uit het pitoreske Emmen en daar ook geboren in 1990. Na de middelbare school ben ik de opleiding Sport en Bewegen gaan doen omdat ik erg hield van sporten. Tijdens de opleiding ben ik op outdoorkamp, zeilkamp en skikamp geweest. Uitdagingen die ik zonder het doen van deze opleiding waarschijnlijk nooit gedaan zou hebben. Hierdoor werd naast het voetballen ook mijn interesse in andere sporten aangewakkerd. Vooral het zeilen en skien vind ik super mooi om te doen alleen is dat vanuit Drenthe niet echt makkelijk toegankelijk. Het outdoor met het hardlopen en mountainbiken is hier wel makkelijk te doen en daardoor ben ik dat ook meer gaan doen.

Tijdens het luisteren van podcasts heb ik een keer Wilco van Rooijen voorbij horen komen. Een inspirerende vent die verschillende bergtoppen heeft beklommen en daar ook verschillende indrukwekkende avonturen heeft beleeft. Een paar opmerkingen daaruit heeft mij nieuwe inzichten gegeven over hoe je het leven zin kan geven. Naast het doen van je werk moet je zorgen dat je ook dingen beleefd. Als mensen aan je vragen wat je in het afgelopen jaar hebt gedaan wil je toch niet alleen vertellen dat je de hypotheek hebt betaald. Dat is in mijn hoofd blijven zitten en daardoor heb ik nu al een aantal dingen gedaan wat ik een paar jaren geleden niet had gedacht te doen. Naast deze zin heb ik ook de zin

Na het lopen van de halve marathon van Zwolle en het fietsen van de Drenthe 200 ben ik eigenlijk een beetje verslaafd geraakt aan uitdagingen. Ik heb hier zo veel lol aan gehad om te doen dat ik daarna verder op zoek ben gegaan naar wat ik nou echt leuk zou vinden om te doen. Het zinnetje wat Wilco van Rooijen zei over het één worden met jezelf, de natuur en de mensen om je heen is daardoor echt wel op mij van toepassing geworden. Het fietsen van de Megavalanche en het lopen van de halve marathon van Egmond aan Zee in bijna 90 minuten heb ik daarna als doelen behaald. Het mountainbiken op de wanden van de Alp d’Huez en het lopen van een halve marathon aan de kust heeft mij energie en … gegeven om meer van deze sportieve uitdagingen aan te gaan.

Naast het aangaan van deze uitdagingen heb ik ook besloten om hierover te gaan schrijven of zoals het op het internet heet: bloggen. Zo merkte ik dat het niet alleen leuk is om te doen maar ook mooi is om met anderen te delen. Wat Wilvo ook aangaf in één van zijn boekenmoet je dromen, durven, delen, doen. Dit heb ik bij het aangaan van mijn uitdagingen ook eigenlijk altijd gedaan. Dromen van iets wat je ontzettend gaaf lijkt om te doen. Het aan durven te gaan van jou uitdaging. Je inschrijven en aan de slag gaan omdat je nu wel moet want je hebt er voor betaald. Daarna het delen met familie, vrienden,kennisen of bij onbekenden in een forum wat over jou uitdaging gaat om aan informatie te komen. En uiteindelijk het doen. Het betalen van je materiaal, gaan trainen en uiteindelijk het voltooien van je droom.